Arktisk kokebok

Arktisk kokebok

Nord-Norge er hjem til noen helt unike råvarer, produkter og en særegen matkultur. Bli inspirert til å dra på en kulinarisk reise i regionen med disse oppskriftene.

Vel bekomme!

Kokebok

Dette er oppskriften til Gunnar Jensens forrett under konkurransen Arktisk Kokk 2012.

Veldig mørkt kjøtt med søtlig viltsmak, kan lett subsituere storfekjøtt.

Mørkt, magert og smakfullt kjøtt som har vært, og er, basis i det samiske kjøkken.

En eksklusiv og smakfull råvare.

En populær klassiker.

Torskerygg, torsketunge og tørrfisk i herlig symfoni.

Delikat ovnsbakt ishavsrøye med røyetartar, smørsaus og knasende brød.

Reinsdyrspyd kan stekes både på grillen og i stekepanna.

Desserten fra vinnermenyen i Arktisk Kokk konkurransen i 2010

400 gr Midnattsolpoteter
200 gr Ferske, håndpillede reker
Grønnsaker

Lufttørket torsk som er en fantastisk råvare i utvannet form. Kan også spises som den er.