Dessert fra Arktisk Kokk 2010

Dessert fra Arktisk Kokk 2010

Tyttebær krem, Sagogryn pannekaker, Tyttebær sorbet, Honning touille, Hvitsjokolade mousse, Tyttebær sirup
Til 6 personer:
Tyttebærlake:

4 dl sukker
6 dl vann
500 gram tyttebær

Kok opp vann og sukker, og hell over tyttebærene.

Tyttebærkrem:
3 dl kremost naturell
Tyttebær fra tyttebærlaken
Tyttebærlake
Melis
Sitron
2 dl kremfløte
1 plate gelatin

Pisk opp kremost naturell, smak til med tyttebær fra tyttebærlaken, tyttebærlake ,melis og sitron. Pisk fløten til krem og vend inn osten. Varm bløtlagt gelatin forsiktig på pannen og vend den forsiktig inn i tyttebærkremen.

Sagogrynspannekaker:
150 gram sagogryn
Smør
Melk
Vaniljestang
Kanelstang
Solsikkeolje
Melis

Varm sagogryn i en spiseskje smør, pass på at dem ikke blir brent! Hell på melk til det dekker sagogrynene, ha i frø og stang av en vaniljestang, en halv kanelstang . La det koke til sagogrynene er ferdig kokt, hell på melk underveis etter hvert som melken koker inn. Lag en pannekakerøre på ett egg, og bland inn sagogrynsgrøten i pannekakerøre, pass på at det ikke blir klumper. Stek pannekakene på kald panne med solsikkeolje, tørk av dem med papir og før servering dryss ett lag med melis over dem, og brenn av med gassbrenner.

Tyttebær sirup:
2 dl tyttebærlake
3 ss tyttebær (fra laken)
Sil 2 dl av laken som tyttebærene ligger i en kjele, press saften av 3 spiseskjeer tyttebær uten å få noe stener eller skall i laken. Kok inn til sirup konsistens.

Tyttebær sorbet:
Tyttebærlake
Tyttebær (fra laken)
Sil av resten av laken som tyttebærene ligger i . Smak til med resten av tyttebærene, sitron og melis. Kok 1/10 av laken opp sammen med like mye glukose, bland dette inn i resten av tyttebærlaken, og frys inn. Kjør opp i en blender før servering, evt. bruk ismaskin.

Honning touille:
80 gram romtempert smør
80 g sukker
4 ss mel
1 ss honning

Bland romtempert smør, sukker, mel og honning. Smør ut på en silikonmatte og stek i ovnen på 170 grader til dem er gylden, skjær opp til ønsket form og kjøl ned.