Ishavsrøye for fulle seil

Ishavsrøye for fulle seil

600 gr filet av Ishavsrøye
Ferske urter
1 sitron
4 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
200 gr usaltet smør
Sennepsfrø
1 baguett
Odelia olivenolje med sitron
salt og pepper

Ishavsrøye: Salte fisken lett. Ha på litt olje. Bakes i ovn med skinn siden opp. 47 grader i 20 min
Røye tartar: Finhakket røye fra sporstykket, urter (kjørvel, dill, gressløk, fennikel) sitronskall, sitronsaft, rapsolje med sitron, salt og pepper.
Smørsaus: Fres sjalottløk, ha på hvitvin. Kok ned. Pisk inn usaltet smør.
Smak til med sitron, salt og pepper. Sausen toppes med sennepsfrø som er frest i tørr varm steke panne til de begynner å ”poppe”.
Crispy brød: Bagett skjært på oppskjærsmaskin. Ha på rapsolje, stekes i press. 140 grader i 10-20 minutter.