Klippfisk av sei trukket i Bokøl

Klippfisk av sei trukket i Bokøl

4 personer
• 800 g ferdig utvannet Klippfisk av Sei fra Halvors Tradisjonsfisk
• Bokøl fra Mack
• 3 fedd hvitløk
• 4 ts balsamico-eddik
• 250 g usaltet smør
• 200 g sopp
• 10-12 gode cherrytomater
• Frisk basilikum
• Mandelpoteter
• Sjalottlottløk
Skjær mandelpoteten i skiver cirka 8 mm tykke, vendes i olje, salt og pepper, legges så lagvis med sjalottløk og et spyd tres igjennom for å holde fasongen. Stekes i ovn cirka 30-35 min ved 180°.
La kullsyren koke ut av ølet og ta bort skummet. Skru ned varmen og la klippfisken trekke (ikke koke) i ølet cirka 10 minutter, til den flaker seg. Ta den ferdige fisken opp av pannen.
Fres finhakket hvitløk og ha over cirka 1,5-2 dl av ølet fisken har trukket i og balsamico eddik, kok litt inn. Pisk inn usaltet smør (viktig at sausen ikke blir for varm etter at smøret er pisket inn), ha i strimlet basilikum rett før servering.
Kutt soppen og stek den i olje, smak til med salt og pepper.
Tomatene pensles med olje og krydres med salt og pepper, stekes i ovn ved 180° cirka 6 min.
Anrettes pent på tallerken, vel bekomme!