Trio av torsk

Trio av torsk

600 gr torskerygg uten skinn og bein
1 torsketunge pr person
panco eller tørket brød
120 gr tørrfisk
1 sellerirot
12 rød delikatesseløk
6 dl kyllingkraft
usaltet smør
olje til steking
1 egg
salt
cayennepepper
Urter og småsalat til pynt

Torskerygg: Salte torsken lett før du baker den.
Bakes i ovn med olje & sitronskall. 47 grader i 20 min.
Torsketunge: Kok torsketungene i vann i ca 2-3 minutter.
Ta vekk tungen, slik at du kun har igjen musklene (2 på hver tunge)
Pisk opp eggehvite og dobbelpaner.
Panering: Panco (eller tørket loff) kjøres på foodprossesor sammen med bladpersille.
For mer smak, bruk gjerne mer smaksrike urter og/eller hvitløk.
Friteres lett i smaksnøytral olje. Ikke friter så lenge at paneringen mister sin friske grønne farge.
Sellerirot-sigar: Skjær sellerirot i tynne skiver, gjerne på oppskjærsmaskin.
Bakes i ovn med olje og litt salt under folie i 140 grader i 25 minutter.
Lag en sellerirot pure: Sellerirot og 1 potet kokes møre i melk.
Kjøres i blender til fin pure med en klatt usaltet smør. Smak til med salt og cayennepepper.
Tørk lett av sellerirot skivene. Stikk ut med passende rund form.
Sprøyt på pure, og rull som sigarer. Varmes opp i ovn før servering.
Tørrfisk flak: Salte tørrfisken lett før du baker den. Bak tørrfisk i ovn med olje. 47 grader i 20 minutter.
Anrettes med flak av tørrfisk
Rød delikatesseløk: Kok løk knapt mør i vann. Skrelles. Freses opp i olje, rett før servering.
Sjy av kyllingkraft: Kok ned kyllingkraft til god smak. Monter med smør rett før servering.