Rente

Det typiske eksempelet på den dyreste delen av et lån uten sikkerhet er renten. Bankene sier at renten er fornuftig, noen kunder sier renten er grei, mens andre sier at renten er dyr og at dette blir for mye for en person å betale. Hva tenker du? Hvor mye er for mye for deg? Dette blir selvfølgelig et helt privat og personlig spørsmål da det kommer an på deg hvor mye penger du har og hvor mye du selv kan betale for noe. Her er det viktig å tenke på hva din økonomi kan tåle og hvor mye du derfor kan låne.

Renten kan være dyr, men det finnes andre kostnader ved et lån som fort kan være mer irriterende enn bare renten. Når banken legger på kostnader som er så opplagte at det fort blir dumt å legge de på lånet er det lett å bli oppgitt. Gebyrer er slike kostnader. Det blir fort ikke noe vits å ta de med som ekstra, men de burde heller vært lagt inn i renten. Da vil du som bruker få et mer riktig bilde av hva dine penger koster.

Det finnes fordeler og ulemper med alle typer lån og kreditt. Mange liker å trekke frem de dårlige sidene ved forbrukslån som et forvarsel på hvor ille det kan gå med deg om du skulle komme i en situasjon hvor du ikke kan betale renter på lånet. Det er for så vidt riktig for alle lån og ikke bare forbrukslån. Man trenger ikke å være et geni for å forstå at hvis du ikke gjør opp for deg så vil du ikke kunne få mer kreditt og heller ikke få den snilleste behandlingen av dine kreditorer.

Strenge krav

Et aspekt av forbrukslån som de fleste glemmer er at det ikke er lett å få et forbrukslån. Det er vanskelig å få søknaden sin godkjent. Det krever en sunn økonomi og fin gjeldsbalanse. Derfor er det viktig at du får med deg kravene til dem som ønsker dette lånet. Lån koster penger så det er viktig med krav. Når det er strenge krav kan dette fort ses på som en ulempe. Er ulempen for deg eller for banken? Det kan nok hende at begge parter ser på de strenge kravene som ulemper, mens staten ser på kravene som for løse.