Man kan løse mange utfordringer med et forbrukslån, men det er viktig at man velger riktig type lån slik at man ikke betaler mer for lånet enn nødvendig. Det finnes flere typer lån som er beregnet til forskjellige behov som forskjellige låntagere har når de ber om forbrukslån. Hvis man trenger lån på dagen, så vil man også måtte ta stilling til om man kun trenger bekreftelse av lån på dagen, eller om man også må ha pengene utbetalt samme dag. Man har forskjellige muligheter i forhold til om man har behov for utbetaling på dagen eller ikke.

Her finner du enkelt et lån på dagen.

Det kan finnes flere tilfeller hvor man har behov for penger samme dag, men det er viktig å merke seg at denne typen lån ofte er vesentlig dyrere enn andre typer lån. Grunnen til dette er at de som har behov for penger samme dag ikke alltid tar seg tid til å sjekke alle alternativer, og da ender man ofte opp med et lån som er dyrere enn man har tenkt seg. Denne kategorien lån er ofte høyt priset, og tilbyderne tar betalt i forhold til hva de mener de ønsker å tjene på denne risikoen. Det kan bety at man får forbrukslån med flere hundre prosent effektiv rente.

Ved å benytte seg av lån på dagen kan man investere i forskjellige ting man har ønsket å investere i. Man kan løse alt fra oppussing av bolig til å investere i oppstart av egen virksomhet, i tillegg til at man kan dra på en lengre reise som man har ønsket å dra på. I stedet for å betale for investeringen i forkant, så kan man i stedet betale tilbake lånet i etterkant.

Avklare hvilken type lån du har behov for

Det er viktig å bestemme hvilken type finansiering du faktisk har behov for. Hvis du benytter deg av feil type forbrukslån, så kan du ende opp med å betale mer enn du ønsker. Tilbydere av forbrukslån deles ofte opp i tre kategorier.

  1. Den dyreste kategorien er tilbydere som tilbyr microlån som kan utbetales samme dag. Her kan man få lån fra 500kr til rundt 40000kr med en tilbakebetalingstid fra 10 dager til inntil 2 år. I denne kategorien varierer prisene ekstremt. Du kan få renter helt opp til flere hundre prosent.
  2. Neste kategori er smålån. Disse kan være helt opp til 100000kr med en nedbetalingstid på inntil 7 år. Denne typen lån kan man ofte få i forbindelse med finansiering av kjøp av varer i butikk.I disse tilfeller får man ikke utbetalt lånet, men det blir benyttet for å dekke kjøpet av varene du ønsker slik at du kan ta dem med deg hjem samme dag. Denne typen lån har ofte i utgangspunktet vært beregnet på kunder i bedriften som tilbyr lånet, men flere bedrifter som tilbyr denne typen lån har i stedet begynt å tilby lån til alle da dette er mer lønnsomt.
  3. Den rimeligste typen forbrukslån er vanligvis ordinære forbrukslån. Man kan få bekreftet ordinære lån på dagen, men hvis man ønsker lån utbetalt samme dag, så må man i hovedsak benytte seg av såkalte mikrolån. Noen tilbydere av ordinære forbrukslån kan også utbetale lån på dagen, men i hovedsak vil disse kun bekrefte lån samme dag.

Hvordan finne beste lån på dagen

Når du skal finne ut hvilket lån som har de beste betingelsene, så må du først avklare hva du trenger. Den rette typen lån for deg er det som passer best for de betingelsene du ønsker. På grunn av at alle tilbydere av forbrukslån foretar en individuell vurdering av din økonomiske situasjon, så bør du søke hos flere tilbydere for å finne ut hvem som tilbyr best betingelser.