Arktis

Dette er en side om Arktis og hvordan Arktis er vårt matfat. Her finnes det utrolig mye godt å spise og utrolig mye spennende å ta med seg hjem. Om du bor i Arktis har du alt dette rett rundt deg, men om du bør lengre sør så har du fortsatt tilgang om du vet hvilken butikk du skal handle i. Arktis er alt som nord for polarsirkelen, om man skal være litt enkel. Det finnes ganske mange forskjellige definisjoner på hva som er Arktis, men det er ikke noe vits å lage det veldig vanskelig.

I Arktis, eller hva vi ofte kaller for nord, så finnes det mye god mat på land og mye god mat i havet. Vi må huske på at begge steder har hver sin meny å tilby oss. Det finnes så veldig mye flotte ting og så veldig mye flotte steder å besøke. Det gjør at du også kan nyte naturen når du er ute og enten sanker maten selv eller om du får noen andre til å gjøre denne jobben for deg.

Mat

I nord er det mye flott mat. Starter vi på land ser vi at vi har god tilgang til reinsdyr kjøtt som er en av verdens aller beste kjøtt. Her kan du spise deler av rein rå, kokt, stekt eller grillet. Det finnes ingen grenser på alt det gode som kommer fra rein og som kan lages av rein. Bortsett fra mat som går på fire bein finnes det også mye fint som flyr. Fugl er det nesten overalt i nord. Det finnes fine ryper og annet godt. Når du ser ned så ville du også finne mange gode bær og annet godt. Spesielt multer er en av de beste bærene du kan finne deg når du er på tur i nord. De er lett å plukke, men det kan ta litt tid.

Havet er også fult av veldig mye godt når du er i nord. Lei deg en båt og kom deg ut på havet. Her kan du lett dra om den ene torsken etter den andre. Det tar vanligvis ikke mye tid å fiske. Det er bare å kaste ut så drar du opp fisken.

Logistikk

Logistikk er en kjempestor utfordring i nord. Det finnes så mange steder å dra, men ikke så mange veier å komme seg dit du ønsker på. Du kan kjøre bil til noen steder. Har du ikke bil kan det være greit å ta opp et billån slik at du får kjøpt deg en god bil, helst med firehjulstrekk. Da er det lettere å komme seg ut om vinteren. Det kan fort bli ganske kaldt og trådt når det først begynner å snø. Er det noen steder du helst skulle dratt så kan også båt være et godt alternativ. Da er båtlån en fin måte å anskaffe seg båten med.